CT اسکن چیست؟
CT یا CAT اسکن عبارتی است که برای توضیح یک آزمون با اشعه X استفاده می شود و به عنوان توموگرافی کامپیوتری یا برش نگاری کامپیوتری نامیده می شود.
CT اسکنر به شکل یک ماشین گرد است که از تکنولوژی اشعه X پیشرفته برای گرفتن تصاویر مقطعی متقاطع از بدن استفاده می کند که به هر مقطع Slice می گویند.
CT می تواند داخل مغز یا سایر قسمتهای بدن و ناحیه داخلی اعضایی که در آزمونهای رادیولوژی معمولی دیده نمی شود را ببیند.
CT ممکن است تشخیص قطعی بیماری را راحت تر و با دقت بیشتر نسبت به سایر ابزارهای تصویربرداری ممکن سازد.
وقتی بیماری ها راحت تشخیص داده شوند، بهتر هم درمان می شوند، پس CT اسکن میتواند به نجات زندگی کمک کند.
آیا CT اسکن مضر و خطرناک است؟
آزمون به خودی خود کاملاً بی درد است. از شما می خواهند که در طول آزمون آرام روی تخت CTاسکن دراز بکشید. بسته به نوع مطالعه، شما ممکن است مورد تزریق قرار بگیرید یا از شما می خواهند که مایعی بنوشید که به آن ماده کنتراست می گویند. این قسمت از مراحل ممکن است سخت باشد.
تعداد زیادی از عوامل کنتراست شامل ید است که منجر به یک واکنش حساسیتی در بعضی افراد می شود. بیمار اگر از قبل سابقه واکنش های حساسیتی به ید یا عامل کنتراست دارد یا هرگونه حساسیتی که دارد، باید به پرستار یا تکنولوژیست بگوید.
شما ممکن است ماده کنتراست را زودتراز CT اسکن دریافت کنید. مثل آزمون کلیه یا IVP یا قلب و یا وارد کردن کاتتر داخل رگها (آنژیوگرافی) اسکنر از اشعه X استفاده می کند برای حفاظت شما اطراف تشعشع بوسیله مواد جاذب و تجهیزاتی که اشعه X را در محدوده بیشترین انرژی نگه می دارد، استفاده می شود. چون اشعه X می تواند به جنین در حال رشد صدمه وارد کند، مطئناً باید قبل از انجام CT اسکن وضعیت حاملگی یا احتمال وجود حاملگی را به تکنولوژیست اعلام کنند.
* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.
کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، تجهیزات پزشکی ، آشنایی با تجهیزات پزشکی ، CT Scan ، سی تی اسکن ، آشنایی با CT Scan ، آشنایی با سی تی اسکن ، سوالات متداول پیرامون دستگاه CT Scan ، سوالات متداول پیرامون دستگاه سی تی اسکن