یک شرکت خودروسازی از خودروی جدیدی رونمایی کرده است که می تواند سلامتی راننده را در حین رانندگی نظارت کرده و اگر راننده بیمار یا خواب آلود باشد ، کنترل رانندگی را به دست بگیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت فورد اعلام کرده در حال ساخت "خودروی آمبولانسی" است که به یک سری آرایه از حسگرهای پزشکی مجهز شده که می تواند به پزشکان کمک کند افراد را از راه دور معاینه کنند.
این شرکت نمونه های اولیه این خودرو را در هند آزمایش کرده و امیدوار است این حسگرها را بر روی خودروهای مصرفی دیگر خود نیز به کار گیرد.
این فناوری با بهره مندی از حسگرهای بیومتریک و با تحلیل "حجم کار" راننده از میزان استفاده او از ترمز و فرمان ، کار می کند و به خودرو در مورد وضعیت سلامت راننده خبر می دهد.
"وی جی سانکاران" مدیر فناوری فورد در کنفرانس VentureBeat در سان فرانسیسکو آمریکا گفت: کاربردهای سلامتی چیزی است که می تواند فرصت شگفت انگیزی در خودروها فراهم آورد.
وی افزود: در هند عملکردهایی را به بوته آزمایش گذاشته ایم که پزشکان می توانند از وسایل الکترونیکی خودرو برای تشخیص اولیه و بازگرداندن آنها به یک موقعیت مرکزی استفاده کنند.
به عقیده وی این خودرو به نوعی آمبولانس همراه تبدیل می شود.
بر اساس اعلام شرکت فورد حسگرهای سلامت سنج قرار است در تمامی مدل های خودروی این شرکت بکار گرفته شود.
سانکاران اظهار داشت ما همچنین به چگونگی کمک به انواع شرایط مختلف فکر کرده ایم. مثلا حسگرهایی را آزمایش کردیم که می تواند بگوید چه وقت افراد دچار حمله شده اند تا بتوان به طور بی خطر آنها را هدایت یا پارک کنیم. یا اینکه خودروی راننده ای که الکل مصرف کرده را هدایت کنیم تا مشکلی برای عابرین و خودروهای دیگر ایجاد نشود.
فورد همچنین در تلاش برای تعبیه حسگرهایی در صندلی ، فرمان و کمربند ایمنی برای هوشمند سازی این تجهیزات خودرو است.
از سوی دیگر حسگرهای فرو سرخ در فرمان ، کف دست و همچنین چهره راننده را برای مشاهده تغییرات دمایی کنترل می کند. یک حسگر فرو سرخ دیگر در زیر ستون فرمان ، دمای اتاق خودرو را به منظور فراهم آوری یک معیار برای مقایسه تغییرات در دمای بدن راننده ، اندازه می گیرد.
حسگر آخر در کمربند ایمنی تعبیه می شود تا میزان تنفس راننده را ارزیابی کند.
سانکاران پیش بینی می کند خودروهایی که به طور خودکار حرکت می کنند مانند آنچه که گوگل ساخته است ، بعید به نظر می رسد تعداد زیادی از آنها تا یک دهه دیگر وارد خیابانها شوند. به گفته وی چنین حضور پررنگی از این خودروهای فناورانه به زمانی بیش از یک دهه نیاز دارد.